christmas-room-interior-decoration_w725_h496

Ustvarjanje skupnega smisla – kultura družine

Kultura ni omejena le na podjetja, države ali narode. Tudi osebi, ki se odločita, da bosta delili skupno življenje lahko ustvarita svojo lastno mikro kulturo. Ta mala enota ima svoje običaje (nedeljsko kosilo), obrede (praznovanje ob rojstvu otroka), navade, zgodbe, simbole, in prepričanja, ki ju vežejo in na ta način osmislita skupno življenje. Kultura družine (družina z ali brez otrok) je delček skupne filozofije, ki definira nek odnos in je kot tak način življenja pripadnikov neke družbe.

Ko razmišljamo o podjetju in kulturi, ki vlada v njem, so stvari navadno zelo jasne saj so največkrat tudi zapisane – vsaka organizacija ima svojo organizacijsko kulturo, ki močno vpliva na delovanje in uspešnost podjetja. Predstavlja trajen sistem vrednot, prepričanj in predpostavk, ki so skupne pripadnikom podjetja in je skupna filozofija zaposlenih. Pomembno vpliva na delovanje podjetja in povezuje zaposlene, da se zavedajo kako se morajo obnašati. Gradi se skozi obdobje obstoja organizacije, zato je nujno, da se spreminja in prilagajo okolju. Razvoj in raziskovanje organizacijske kulture lahko pozitivno pripomoreta k uspešnemu delovanju podjetja. Zaposleni v podjetju so usmerjeni k istim ciljem in sledijo istim sanjam.

Tudi osebi, ki se odločita, da bosta delili skupno življenje lahko ustvarita svojo lastno mikro kulturo.

Skupno življenje ni le vzgoja otrok, delitev opravil in seks. Je duhovna razsežnost, ki ima opraviti z oblikovanjem skupnega notranjega življenja, in je kultura bogata s simboli in rituali razumevanjem vlog in ciljev, ki nas povezujejo. Pomaga nam, da razumemo kaj pomeni biti del skupnosti katere smo postali.

To ne pomeni, da se v odnosu strinjamo v vsakem pogledu glede filozofije življenja – naša razmišljanja se prepletajo. Najdemo način za razumevanje želja in sanj drug drugega tudi, če jih ne delimo.

Kultura, ki jo na ta način gradimo bo zajela sanje obeh in je dovolj fleksibilna, da se spremeni z rastjo in spremembami obeh partnerjev. Prav tako kot v podjetju trmasto ne uveljavljamo le svojih prepričan,j se v partnerskem odnosu naučimo prepletati svoja prepričanja in poglede na življenje in tako razvijamo kulturo, ki vključuje sanje in cilje obeh in omogoča, da se skupaj razvijamo.

Nekatere družine prav dobro funkcionirajo tudi brez globokega skupnega smisla. Odnos je lahko stabilen tudi, če sanje niso »sinhronizirane«, vendar več skupnega smisla ustvarite, bogatejši, bolj atraktiven, in bolj prijeten bo vaš odnos.

˝Imela sva povprečen zakon˝, pravi Maja. ˝Prav dobro sva se razumela in se ljubila, vendar pa se nisem počutila tako zelo povezane s Tonetom. Obnašala sva se kot »cimra«, ki se gresta družinsko življenje˝. Maja, ki zase pravi, da je predana feministka, je ponosna na svojo neodvisnost in tako je bila zadovoljna, da imata s Tonetom vsak svoje poslovne kariere, prijatelje, hobije. Vendar dlje sta bila poročena in še posebno po rojstvu otročka, bolj je čutila, da nekaj manjka. Ni se želela odpovedati občutku močne individualne osebnosti, želela je več od zakonske skupnosti. V bistvu si je želela, da  s Tonetom zaživita kot družina s skupnim notranjim življenjem – s kulturo bogato s simboli, rituali in razumevanjem njunih vlog in ciljev, ki ju povezujejo.

Ustvarjanje skupnega smisla je tesno povezano s pogovorom o življenjskih sanjah, ki so močno povezane z našo preteklostjo. Med pogovorom se razkrijejo številna razmišljanja, prepričanja, želje, hrepenenja in čustva. Skozi zgodbe o tradicijah in navadah naših primarnih družin, ustvarjamo ideje za oblikovanje »organizacijske kulture« naše družine.

Pomemben cilj vsakega para je ustvariti atmosfero, ki obema omogoča iskren pogovor.
Pogovori s partnerjem o zgodovini, vrednotah, simbolih družin kjer sta odraščala je vir informacij, ki pomagajo oceniti družinsko kulturo in razmišljati o  navadah in običajih, ki si jih želite vnesti v družinsko okolje. Med pogovorom se nehote spletajo zgodbe, ki peljejo k razumevanju partnerja in k celostnem pogledu nanj.

 Izgovorijo se stvari, ki jih v drugačnih okoliščinah nikoli ne bi imeli priložnosti povedati.

Česa se spomnite iz otroštva ob praznikih in času preživetem z družino?

Kakšne so bile navade/običaji vaše družine?

Kateri od teh navad/običajev ste vnesli v sedanjo družino?

Ali obstajajo navade/običaji, ki bi jih še želeli vpletli v vaše življenje?

Če se ozrete v preteklost, je kaj takega kar vaša družina ni imela in bi si želeli? Kaj bi storili drugače?

Obredi (rituali) – drobni prazniki življenja, s katerimi poleg pripadnosti vzpostavljamo tudi čustven odnos do ljudi. Poklepetajta o spominih in občutkih, ki vaju vežejo na družino ob različnih obredih. Raziskovanje obredov, ki vas v družini že povezujejo ali pa bi jih želela umestiti v vašo družino vam pomaga, da občutite udobje in zaupanje, da sta usmerjena en k drugemu, gradita močnejše vezi in neizogibno poglablja občutek lagodja in zaupanja ob zavedanju čustvene povezanosti.

Daje nam občutek identitete in stabilnosti. Stabilnosti v smislu, da vemo kaj narediti ob določenem dnevu (praznovanja) ali uri (pravljica za lahko noč).

Kakšni se vam zdijo obredi primarne družine danes?

Kaj simbolizirajo?

Kako naj bi potekali danes, v okviru vaše družine?

Delita pretekle izkušnje in ustvarita nove obrede za naslednje leto in vsa leta, ki še sledijo.

Skupaj ustvarita družinske obrede:

Skupni obroki –  še posebej, večerja. Dejstvo je namreč, da vedno manj družin skupaj poje vsaj en dnevni obrok. Če že sedijo za isto mizo, nekdo od njih gleda TV, otroci morda brskajo po telefonih in na ta način »zapravijo« povezanost, ki bi se med člani družine v teh dragocenih minutah spletla.

Večerni rituali za otroke – pripovedovanje zgodb, poslušanje glasbe..

Rojstni dnevi –  zajtrk v postelji, priprava najljubše jedi.

Aktivnosti ob posebnih priložnostih –  ročno izdelani okraski ob praznikih, ki jih družina praznuje (Božič, Novo leto, Velika noč, 1. Pomladni dan, 8. marec..)

Rituali za ohranjanje stikov – družinska pisma, vabila na družinska srečanja.

Noč namenjena le družini .

Prostovoljstvo –  družina v vaši skupnosti.

Športne aktivnosti, ki jih družina počne skupaj.

Pri ustvarjanju družinske kulture imamo ne malokrat občutek, da nas ovira velika vesoljna resničnost  –  čas.  V prenatrpanih delovnih urnikih je težko poiskati čas za obrede in navade. Vendar nam rutinska opravila v bistvu prihranijo čas in jih lahko izkoristimo za močnejše povezovanje z družino.